Pasquale Imperato
Legal representative/Titolare
Azienda Agricola Sapori Vesuviani
Bilateral Meetings
- BUSINESS MEETINGS. Please fill the cooperation profile
DescriptionOUR FARM
The pleasure to discover the flavours of the past
The family-run Farm “Sapori vesuviani” is managed with passionate commitment by Pasquale Imperato and is located on the slopes of the volcano, in the Vesuvius National Park. It is a chest of typical local products where the most typical is the Vesuvian Piennolo tomato PDO.
The farm is characterized by a farming system based on fruit and vegetables and is specialized in recovery of typical Vesuvian agricultural products aimed at craft production. We conciliate the ancient rural traditions with the innovation in order to obtain high quality healthy and genuine products respecting nature.
All that the earth offers according to the " seasonality " is produced by us, processed and preserved with care and passion to the tables of all who have the pleasure of rediscovering the "flavours of the past." The quality of the raw materials harvested at the right maturity and preserved naturally and the processing methods ensure the blossom of an excellent product.
Vesuvian Piennolo tomatoes PDO, Vesuvian Apricot, vegetables, jams, fruit in syrup, vegetables pickled in oil, fruit juice, pasta sauces and tomato puree are delicacies produced in our farm, strongly committed in building a short chain from farm to table, from the countryside to the city.
Vesuvian Piennolo tomato PDO is presented in a new packaging gift planned and patented by Pasquale Imperato, ranked first in Campania and national finalist in the Oscar Green Competition 2011.
L’AZIENDA
Il piacere di riscoprire i sapori di un tempo
L’Azienda Agricola a carattere familiare “Sapori Vesuviani”, condotta con passione da Pasquale Imperato, si trova alle pendici del vulcano, nel Parco Nazionale del Vesuvio, uno scrigno di tipicità dove il prodotto tipico per eccellenza è rappresentato dal Pomodorino del Piennolo del Vesuvio Dop.
L’Azienda, caratterizzata da un ordinamento colturale ad indirizzo ortofrutticolo, è specializzata nel recupero delle produzioni agricole tipiche del territorio vesuviano destinate alla trasformazione artigianale, conciliando le antiche tradizioni contadine, con l’innovazione al fine di ottenere prodotti di alta qualità, salubri e genuini nel rispetto della natura. Tutto ciò che la terra offre secondo la “stagionalità” viene da noi prodotto, trasformato e conservato con cura e passione per le tavole di tutti coloro che hanno il piacere di riscoprire i “sapori di un tempo”. La qualità delle materie prime, raccolte alla giusta maturazione e conservate naturalmente, nonché i metodi di lavorazione estremamente scrupolosi, assicurano la nascita di un prodotto di eccellenza.
Pomodorini del Piennolo del Vesuvio D.O.P, Albicocca del Vesuvio, ortaggi, confetture, sciroppate, sott’oli, succhi di frutta, sughi pronti e passate sono le delizie prodotte nell’azienda, fortemente impegnata nella costruzione di una filiera corta dal campo alla tavola, dalla campagna alla città.
Il Pomodorino del Piennolo del Vesuvio D.O.P è presentato in un nuovo packaging regalo ideato e brevettato da Pasquale Imperato, primo classificato in Campania e finalista nazionale al Concorso Oscar Green 2011.
Organization Type
SMEs
Areas of Activities
Protected Designation of Origin - PDO
Traditional Speciality Guaranteed - TSG
Vesuvian Piennolo Tomato P.D.O.
Vesuvian Piennolo tomatoes PDO, Vesuvian Apricot, vegetables, jams, fruit in syrup, vegetables pickled in oil, fruit juice, pasta sauces and tomato puree are delicacies produced in our farm, strongly committed in building a short chain from farm to table, from the countryside to the city.
Vesuvian Piennolo tomato PDO is presented in a new packaging gift planned and patented by Pasquale Imperato, ranked first in Campania and national finalist in the Oscar Green Competition 2011.
Cooperation Offered
- Other
Cooperation Requested
- Sales / Distribution